Huden vår og vinterkulda!

Nå er det kaldt; og det eneste stedet vi ikke dekker med klær er ansiktet vårt. Det første vi viser frem er ansiktet vårt; både til andre og til oss selv i speilet hver morgen.

Vår kropp består av ca 70% vann, mens huden vår består av mellom 13-20% vann. Ved å utsette den for ekstrem kulde eller tørr luft fratar vi huden dens fuktighet. Derfor kan den føles tørr, stram og bli lettere irritert.

Når man vet hva som skjer er det lettere å skjønne at den kremen du bruker til daglig kanskje ikke er nok nå på vinteren. Det er ikke kremen som ikke virker; det er huden din som har andre behov.

Så; kulda ute fratar huden dens viktige fuktighet og vel så viktig; vårt tørre inneklima fratar i enda større grad fuktigheten fra huden.

Derfor vil løsningen være å bruke en rik (les fet) krem til bruk ute, men en som også vil virke når du kommer inn i en stue eller hytte som er godt varmet opp. Den tradisjonelle kuldekremen er fin å bruke ute, men vi anbefaler det vi kaller en kulde-/klimakrem. Dens egenskaper gjør at den virker både ute og når du kommer inn. Kjemien i kremen gjør dette mulig.

Det er en myte at det ikke kan være vann i en kuldekrem. ALLE kremer inneholder vann. Når det er sagt, det kan godt være kremer med vann som er skadelig i kulda om ikke den kjemiske oppskriften er tilpasset et kaldt klima. De profesjonelle hudpleielinjene har kremer som er supre å bruke nå i kulda, snakk med din hudpleier.

Så; pass på huden i vinterkulda – beskytt den godt når du er ute; og gi den masse næring når du er inne og koser deg foran peisen