Bekkestua Medical Beauty

Vi holder til i store luftige lokaler i en unik privat atmosfære hvor du vil føle en eksklusiv følelse av din oase. Her er du skjermet for et stresset kjøpesenter og risikerer ikke å møte naboen i rulletrappen etter behandlingen din. Vi vet hvor godt det er med egentid og egenpleie og legger vekt på rolige omgivelser og deg i fokus. 

Hos oss får du økologisk probiotisk hudpleie som også er trygg under graviditet og ammeperiode, medisinsk graderte hudbehandlinger, eller tradisjonell hudpleie -alt etter hvordan din kropp og din hud har det i dag. Og selvfølgelig gir vi deg tilpasset hudprogram hjemme for best mulig resultat etterpå. Vi er eksperter på hud og kropp, har erfaring, seriøsitet og lidenskap for faget og hos oss er du i trygge hender.

Vi gleder oss til å se deg!

Evelina Lukoseviciute

Evelina Lukoseviciute

Hei! Jeg heter Evelina og er fagutdannet hud- og kroppsterapeut med internasjonal CIDESCO og INFA godkjenning. I september  2020 åpnet jeg min egen klinikk på Bragernes i Drammen som har et bredt behandlingstilbud, med det meste innen hud; dyprens, kjemiske peelinger, behandlinger mot akne og rosacea,  voksing, klassiske massasje,  osv. 

Mitt mål er å kunne bruke all mitt kompetanse, samt markedets beste produkter, for å hjelpe deg med å oppnå resultatene du drømmer om! Jeg er opptatt av at du som kunde skal føle deg trygg og ivaretatt, før, under og etter hvert besøk hos meg.

Kompetanse og erfaring er viktige faktorer for å kunne gi trygghet og gode resultater. Jeg har 5 års erfaring, og deltar stadig på nye kurs, både i Norge og i utlandet, i alle behandlingene jeg tilbyr.

Jeg vil beskrive my selv som dyktig og grundig behandler, som tar seg god tid til å vurdere og forklare, slik at alle kunder føler seg trygge gjennom hele behandlingen.

Hudpleie Centrum  er en kosmetisk klinikk  sentral på Bragernes/Drammen, (3 etasje), kun cå 12 min å gå fra Drammen sentral stasjon/ togstasjon, og med parkeringsmuligheter rett utenfor (parkering mot betaling).

Sandra Delgado

Sandra Delgado

 

Jeg tok min utdannelse på Hudpleieakademiet året 2019/2020.

Jeg valgte den skolen spesifikt for sitt gode rykte, men også mye fordi det er en CIDESCO sertifisert skole.

For meg var det ekstremt viktig å bli en CIDESCO sertifisert hud- og kroppsterapeut når jeg først skulle gå denne utdannelsen.

Det har en høyere standard, og det setter strengere krav til oss. For meg var det verdt det ekstra innsatsen, fordi det gir en trygghet om at jeg har de viktigste og beste kvalifikasjonene som kommer godt med for å lykkes i denne bransjen.

De siste årene har jeg jobbet som fagansvarlig for Skinthal. Der har jeg virkelig fått god bruk for kunnskapen jeg tilegnet meg på skolen.

Jeg anbefaler alle som vurderer hudpleien om å velge en CIDESCO skole. Man stiller sterkere, og får et veldig godt grunnlag

Nicola Vendrell

Jeg ble utdannet i 1998 ved CIDESCO anerkjent Hudpleieakademiet i Oslo. Det var et veldig intensivt kurs, men den dag i dag er jeg like stolt over å bestå CIDESCO-eksamenen min, da CIDESCO holder fortsatt et internasjonalt høyt treningsnivå innen hudpleie- og SPA terapi.

Det har gitt meg muligheten til å jobbe i utlandet så vel som i Norge og jeg har kunnet bruke utdannelsen min innen mange områder av hudpleiebransjen – dette inkluderer jobb i SPA, ansatt som trener for Dermalogica, lærer ved Hudpleieakademiet samt arbeid innen ledelse i SPA og medisinskhudpleie bransjen. De siste 8 årene har jeg jobbet som klinikkleder og CIDESCO-terapeut hos Face It Sandvika som er en del av Scandinavian Beauty Group AS.

For alle som ønsker å utdanne seg til hudpleie og SPA-terapeuter, anbefaler jeg å velge en internasjonalt anerkjent CIDESCO-skole, da denne utdannelsen møter etterspørselen om høyt kvalifiserte terapeuter over hele verden.

Hva er “Probiotika” og hva gjør de?

Om Probiotika

av Ann Isabell Nguyen - Esse Skincare Norge

På og i kroppen vår er det en usynlig livsform som vi inntil relativt nylig hadde svært begrenset kunnskap om. Denne livsformen har utviklet seg med oss ​​i løpet av evolusjonen og uten den, ville livet ha sett veldig annerledes ut. Hvordan kan noe som er så lite og helt usynlig for det blotte øye, spille en så stor og avgjørende rolle i livene våre og hvem er de? Det er våre mikroorganismer, små encellede mikrober, som bidrar med flere gener til kroppens overlevelse enn våre egne celler. Hvis vi skulle veie all DNA i et menneske så ville 46% være menneskelig og 54% mikrobielt. Våre mikrober utfører forskjellige oppgaver som cellene våre ikke klarer på egenhånd, som for eksempel å forbedre fordøyelsen, produsere vitamin K som er viktig for blodkoagulasjon, trene immunforsvaret vårt og å produsere NMF (Natural Moisturising Factors) på huden, bare for å nevne noen.

 

For den langsiktige helse av huden spiller mikrober en viktig rolle. På og i kroppen, og huden vår har vi tre hovedgrupper av mikrober; Gode ​​og fordelsaktige mikrober – probiotika, disse har en funksjon og en «jobb» å utføre. I hudpleie bruker vi først og fremst probiotika av typen Lactobacillus (melkesyrebakterier), fordi disse er enkle å «avle» frem i et laboratorie. Vi har patogener som kan potensielt forårsake sykdommer hos mennesker, og vi har også en gruppe mikrober som ikke er aktiv verken positivt eller negativt, men som bare eksisterer.

 

Under hudpleieutdanningen lærte vi at hudcellen er hudens fokus, og dette skal vi så klart ikke slå ned på, men det som påvirker hudcellene mer enn noe annet er mikrober. Så ved å holde mikrober i et godt og trivelig miljø, vil også hudcellene ha stor nytte av det.

 

Probiotika jobber først og fremst med å gjenopprette den mikrobielle balansen i huden, ved det vi kaller «konkurransedyktig ekskludering». På hudcellen finnes det et visst antall dokkingstasjoner for mikrober, her får de næring og et sted å bo, slik at de kan formere seg.

Skulle et patogen lande på cellen utløses betennelsessignaler til immunceller i nærmiljøet og en betennelsesprosess settes i gang. Det er dette vi kaller subklinisk inflammasjon og ofte skjer dette uten at man ser det på hudoverflaten. Langvarig eller kronisk betennelse fører alltid til nedbrytning av huden og dannelse av frie radikaler som fører til akselerasjon av aldringsprosesser i huden. Dersom flere eller alle dokkingstasjoner derimot er okkupert av probiotika, vil det kunne forhindre dette. Når en probiotika opptar plass på en hudcelle, vil den kunne kommunisere med hudcellen slik at den produserer T-junctions, en slags binding mellom hudcellene som styrker forbindelsen mellom disse og fører til en tettere og mer motstandsdyktig hud som evner å holde vann inne og giftstoffer ute. Dette øker hudens fuktighet ved å redusere transepidermalt vanntap. De gode probiotiske bakteriene vi naturlig har i huden produserer allerede NMF, men tilsetter vi flere levende melkesyrebakterier, vil de bidra med å produsere enda mer hyaluronsyre og melkesyre.

Probiotika kan også gi beskjed om at hudcellen skal produsere mer AMP’s (anti-mikrobielle peptider). AMP kan vi kalle for «hudens soldater» som går til direkte angrep på patogener. dermed hemmes patogener, og det blir mer plass til de gode bakteriene på huden.

Kraftig soleksponering forårsaker betennelse. Subklinisk betennelse, feil pH-verdi, ubalansert hudmikrobiom, skadet barrierefunksjon fører alle til for tidlig aldring. Probiotika virker anti-aging da de forhindrer betennelse som vi vet kan være den største årsaken til for tidlig hudaldring. Probiotika ser også ut til å kunne produsere proteiner som styrker hudens kollagenstruktur. Det er fremdeles litt uklart hvordan, og forskning pågår fremdeles.

For å oppsummere, bidrar probiotika til bedre fuktighet i huden, sterkere barrierefunksjon, økt beskyttelse og forsvar, balansert pH-verdi, forbedret kollagenstruktur og redusert betennelse som fører til at nedbrytningen av hudceller reduseres.

 

Men hvorfor skal vi påføre bakterier på huden, om vi allerede har egne bakterier? Mangfoldet av våre egne mikrober, som har utviklet seg sammen med oss i hundretusenvis av år, har blitt betydelig mindre. Studier viser at vi har opptil 25% mindre forskjellige arter av mikrober på huden vår i dag, enn våre forfedre hadde før i tiden. Livet og samfunnet vi lever i, i dag, spiller så klart en stor rolle. Vi stresser mye mer, har annerledes kosthold, drikker og dusjer i behandlet vann, bruker syntetiske kjemikalier og sterke konserveringsmidler i kosmetikk, vi kommer daglig i kontakt med forurensede miljøer og vi har generelt mindre kontakt med naturen. Ser vi på stammefolk og urbefolkning som i dag lever et liv mye mer likt våre forfedre, kan vi se at de ikke opplever den samme hudproblematikken som vi gjør i dagens moderne samfunn. Sensitiv hud og akne er to eksempler på ikke-eksisterende hudtilstander hos disse folkegruppene, og da kan man jo spørre seg selv hvorfor? Vi har betalt prisen på hvordan vi lever i dag, med massiv økning av sensitiv hud og akne, og vi har mistet vår beste hud. For å oppnå den optimale hudhelsen og bremse ned på aldringsprosesser i huden, kan probiotika være en god støttespiller og bidragsyter for veien dit.