«Ask an expert»

Jenny Hamar eier og dagligleder av Hudpleieklinikken på Sunnmøre svarer på to viktige spørsmål.

Over 30 års erfaring i bransjen. Jeg begynte i 1989 å utdanne meg som fargekonsulent. Sertifisert makeup artist/visagist i 1991, begynte å jobbe som kursholder innen makeup og jobbet en del freelance med makeup. I 1997 tok jeg hud og kroppsterapeut utdannelse på Norsk hudpleiefagskole i Oslo. I senere år har jeg også tatt en del ekstra kurs blant annet innen permanent hårfjerning og brynstyling. Nå har jeg i 15 år vært eier og daglig leder av min egen klinikk, Hudpleieklinikken i Ørsta på Sunnmøre.

Om noen spør «hva er en hudterapeut?» hvordan vil du forklare det?

En hudterapeut er en fagperson som brenner for hudhelse og forebygging av blant annet solskader, aldring og enkelte hudtilstander som kan utvikle seg til hudsykdommer. Gi kundene en god følelse og hjelpe dem til å oppnå den beste versjonen av seg selv. Behandle helhetlig, alt fra riktig hudbehandling til riktig makeup veiledning.

 

Hvorfor er det viktig å være fullt kvalifisert i arbeidet ditt?

For å kunne gi riktig behandlig og «lese» huden må man ha nok kunnskap om huden, dens funksjon og oppbygging. Det er også veldig viktig å kunne om kontraindikasjoner i visse behandlinger. Kunnskap om kosmetisk kjemi er også viktig her. Da kan man skreddersy behandling til hver enkelt person, ingen hud er lik. Man må forvente at kunden forventer resultater. En profesjonell Hudterapeut lærer også riktig hygiene og smittevern, som er viktig i vårt arbeid.

For å oppnå tillit hos kunden er det viktig å kunne dokumentere at man er fagutdannet Hudterapeut.