book, read, glasses-4600757.jpg

Ask an Expert

Spørsmål: Hvor viktig er det å markedsføre salongen din og hva er den beste måten å gjøre dette på?

Maiken Gamborg Markedsansvarlig Esse Skincare
Holder foredrag i eget kurs "Salongsuksess" Daglig leder Grønne Gamborg Skin and Wellness

Svar:

 

Å markedsføre din salong eller klinikk er med på å både få kunder inn døra og å bygge en merkevare. Dersom du har en rød tråd i markedsføringen din og klarer å få frem både deg selv, de eventuelle ansatte og kvalitetene dere står for vil du tiltrekke deg klientell som kommer fordi du er akkurat deg, og ikke fordi du har det rimeligste eller beste tilbudet akkurat nå. Dette gjør deg mer konkurransedyktig over tid og sikrer en stødig tilgang til både å få kontakt med kunder som har vært hos deg før og til nye. 

Den beste måten å markedsføre seg på endrer seg med tiden og er også påvirket av hvor du befinner deg, og hvem du ønsker å tiltrekke deg til din bedrift. Vi har jo betalt og organisk markedsføring i mange farger og fasonger. Vi tar for oss den organiske – det vil si den du ikke betaler noe for:

Noe av det aller beste er selvfølgelig god kvalitet over det du gjør og å skape en god opplevelse slik at jungeltelegrafen begynner å gå… Men vi må jo først få inn de som setter i gang jungeltelegrafen?

Instagram er fortsatt en veldig god plattform å være på, hvor brukerne følger bedrifter og er åpne for å se reklame. Instagram selv ønsker at brukerne skal lage videoinnhold for å matche konkurrende store plattformer, og du vil derfor kunne se mer resultat ved å poste historier og Reels, enn bilder. Det er viktig at det er god kvalitet over det du poster.

Facebook er viktig for mer voksne kunder, og kan også påvirke hvordan du gjør det når noen søker etter tjenestene dine. Bruk ikke mye tid på Facebook, men sørg for at det du legger ut på Instagram blir delt videre til Facebook.

Snapchat bygger en mer jordnær relasjon med kundene og mange sier de opplever at det er mange flere som ser på innholdet de legger ut der. Også har vi selvfølgelig Tik Tok som ikke bare er for de unge som mange tenker. Har du tid og din kundegruppe finnes på Tik Tok er det en investering du fort kan få resultater av.  

Når det gjelder hva du skal dele så er det viktig å finne balansen mellom å dele verdi og å selge, og mellom å tiltrekke deg nye kunder og ivareta en varm relasjon med de eksisterende. 

Dersom du synes denne siden av business er gøy (eller vanskelig) så følg meg gjerne på @maikenlouisegamborg på Instagram hvor deler innhold rundt akkurat dette!

Spørsmål: Hva betyr Prebiotika og Probiotika i hudpleie sammenheng?

Hudterapeut og Bioviter Alexandra Björklund, Esse Skincare

 

Svar:

Prebiotika er en selektiv matkilde for å favorisere vekst av sunne mikrober over patogene mikrober i huden sitt mikrobiom. Man kan si at prebiotika dyrker sunne bakterier på huden for å forutsette en sunn og balansert hud. Eksempler på prebiotika i hudpleie er inulin og Alpha-Glucan Oligosaccharider.

Probiotika (merk at det er forskjell på probiotika og postbiotika!) er levende mikrober med fordelaktige effekter på huden. Ekte probiotiske produkter måles i CFU – som står for colony forming units – per ml. Det vil si hvor mange levende mikrober som kan vokse i kolonier etter påføring, per milliliter produkt. Det finnes ingen standarder som regulerer probiotiske påstander i hudpleie, derfor finnes det mange probiotiske påstander uten begrunnelse. I 2015, var Esse verdens første varemerke i hudpleiebransjen til å lansere et serum med levende probiotika. Probiotic Serum inneholder 3 arter levende Lactobacillus (melkesyrebakterier), flere enn 1 milliard CFU/ml. Esse sin probiotika holdes innkapslet i dvale, i en vakuumpakket oljebase. Når de eksponeres for fuktighet (vann) på hudens overflate begynner de å formere seg. Bruk av Probiotic Serum, alene, har vist seg å forbedre huden sin fasthet med 16,1% på 28 dager. Probiotika har andre dokumenterte effekter, som å styrke barrierefunksjonen på flere forskjellige plan, å øke fuktighet i huden og ikke minst å styrke huden sitt immunsystem samt beskyttelse mot UV